SELECT YOUR LANGUAGE

06-07-2015

KAMUOYUNA DUYURU

Son günlerde, sosyal medyada, Sütaş Kaşar Peynir’den "ıslak mendil" çıktığına dair, düzmece bir fotoğraf eşliğinde, asılsız bir haber yer almaktadır.

Teknik olarak kaşar peyniri üretimi, peynir telemesinin kaşar proses tankından alındıktan sonra telemenin ince dilimler halinde kıyılarak kapalı sistem haşlama ve yoğurma ünitesine aktarılması; 86 derecede, 10 KW’lık bir kuvvetle yoğurulması ve sündürülmesi işlemi ile gerçekleşir. Soğutma, olgunlaştırma ve paketleme aşamalarında da gerekli kontroller yapılırak proses sonlandırılır.

Bu sıcaklıkta ve bu kuvvetli yoğurma işlemi sırasında, resimdeki gibi bir kağıt mendilin bütünlüğünü koruyarak kalması mümkün değildir.

Bu konu, Sütaş’tan maddi çıkar sağlayabileceğini düşünen bir kişi tarafından ortaya atılmıştır. Bu kişi amacına ulaşamayınca, söz konusu düzmece fotoğrafın, sahte isimlerle ve organize bir şekilde sosyal medyada yayılmaya çalışıldığını gözlemlemekteyiz. Bu kötü niyetli kişilerin tespiti ve haklarında gerekli hukuki işlemlerin başlatılması için savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş olup, adaletin en kısa zamanda tecelli edeceğine kuşkumuz bulunmamaktadır.


Bilgilerinize sunarız.


Saygılarımızla,
Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü



Bu yıl 40. yaşını kutlayan Sütaş, son 10 yıldır süt ve süt ürünleri sektörünün lider markasıdır. Her gün 3,5 milyon adet Sütaş ürünü tüketicilerimizle buluşmakta ve Türkiye’de her 10 hanenin 8’inin sofrasında bir Sütaş ürünü yer almaktadır.

Üretim tesislerimiz, dünya standartlarında yüksek hijyen ve kalitede üretim yapmaktadır. FSSC 22000 ISO/ TS 22002-1 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi (HACCP)’in yanı sıra Avrupa Komisyonu, Sağlık ve Tüketici Genel Direktörlüğü, Gıda ve Veterinerlik Ofisi (European Commission, Directorate General Health and Consumers, Food and Veterinary Office) tarafından da sertifikalandırılmıştır.