Izgarella
  • Izgarella
  • Tarifler
  • SSS
  • İletişim
Sütaş Logo Menü icon
Izgarella Kapat icon
  • Izgarella
  • Tarifler
  • SSS
  • İletişim
Sütaş Logo
Tüm Tarifler Tüm Tarifler Kapat icon
Izgarella Patlıcanlı Kebap
video buton

Izgarella Patlıcanlı Kebap

Malzemeler

(2-3 Kişilik)
  • 4 parça Izgarella
  • 4 adet uzun Patlıcan
  • Sıvı yağ(kızartma için)
  • 2 adet Domates
  • 4-5 adet Yeşil biber
 
Sos için:
  • 1 YK Domates salçası
  • 1/2 YK Biber salçası
  • 1,5 SB Sıcak su
  • Kürdan

Hazırlanışı

Patlıcanları alacalı soyun ve uzun uzun kesin. Tuzlu suda 15-20 dakika acısı çıkana kadar bekletin. Süre sonunda patlıcanları yıkayın ve iyice kurulayın. Sıvı yağda kızartın ve kenara alın. Izgara tavasına Izgarella parçalarını ızgara edip dörde kesin. Kızaran patlıcanları artı şeklinde üst üste koyun ve orta kısıma iki adet Izgarella koyun. Kenarda kalanları üzerine kapayın. En üste domates ve dilimlenmiş biberleri koyup kürdanla sabitleyin ve borcama borcama dizin. Ayrı bir kapta salçalar ve sıcak suyu karıştırın. Borcamdaki patlıcanların üzerine sosu dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrolü 15-20 dakika pişirin.

Afiyet olsun

 

Galeri görsel
Izgarella Patlıcanlı Kebap
video buton
kapat icon