SELECT YOUR LANGUAGE

1.KURUMSAL YÖNETİM

Sütaş hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?

1975 yılında kurulan Sütaş, kendine özgü “Çiftlikten Sofralara” entegre iş modeli çerçevesinde, ineklerin yediği ottan sofralara ulaşan süt ve süt ürünlerine kadar olan bütün süt değer zincirini yönetir ve denetler. Ürünlerinin doğallığının ve kalitesinin güvencesi olan bu modelin gereği olarak Sütaş, yatırım yaptığı her bölgede süt ve süt ürünleri tesisinin yanı sıra; eğitim merkezi, uygulama çiftliği, damızlık yetiştirme çiftlikleri, yem fabrikası, geri kazanım ve enerji tesisleri de kurar. Tesislerinde, günde 2500 ton süt işleme kapasitesine sahip Sütaş, 4532 insana doğrudan istihdam sağlayarak tüketicilere 70 çeşit ürün sunar. Türkiye süt ve süt ürünleri sektörünün 10 yıldır lider markası olan Sütaş, 2014 yılında 2,2 milyar TL ciroya ulaşmıştır.


Sütaş’ın ortaklık yapısı nedir?

Şirket OrtaklarıPay Tutarı(TL)Pay Oranı(%)
Yılmaz Holding A.Ş.20.527.333,3350,07
Muharrem Yılmaz20.307.238,9649,53
Diğer165.427,710,40
TOPLAM41.000.000,00%100


Sütaş’ın Yönetim Kurulu Üyeleri kimlerdir?

Adı ve SoyadıGörevi
Muharrem YılmazYönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye
Serpil VeralYönetim Kurulu Başkan Vekili
Selim Tarık TezelYönetim Kurulu Başkan Vekili
Aykut BilbayÜye
Hüseyin Mustafa ÇevikÜye
Hüseyin Saffeddin KarpatÜye
Mürvet TezelÜye
Yaşar UlukayaÜye
Aynur Duygu YılmazÜye
Haydar YılmazÜye
İlhan İlÜye


Sütaş’ın mali yılı hangi dönemi kapsamaktadır?

Sütaş mali yılı, Ocak-Aralık dönemini kapsar.


Sütaş’ın bilgilendirme politikası nedir?

Şirketimizin bilgilendirme politikasına, web sitemizin Hakkımızda menüsü altındaki Kurumsal Yönetim bölümünde bulunan, “Politikalar” başlığı altından ulaşabilirsiniz.


Sütaş’ın kar dağıtım politikası nedir?

Şirketimizin kar dağıtım politikasına, web sitemizin Hakkımızda menüsü altındaki Kurumsal Yönetim bölümünde bulunan, “Politikalar” başlığı altından ulaşabilirsiniz.


Sütaş’ın Bağımsız Denetleyicisi kimdir?

Şirketimizin 01.01.2015-31.12.2015 döneminde bağımsız denetimi, Güney Bağımsız Denetim ve SMMM Anonim Şirketi tarafından yapılmaktadır.


Sütaş’ın yıllık faaliyet raporlarına nereden ulaşabilirim?

Faaliyet Raporlarımıza, web sitemizin Hakkımızda menüsü altındaki Kurumsal Yönetim bölümünde bulunan, " Faaliyet Raporları" başlığından ulaşabilirsiniz.


Sütaş’ın İş Etiği Kuralları’na nereden ulaşabilirim?

Şirketimizin İş Etiği Kuralları’na, web sitemizin Hakkımızda menüsü altındaki Kurumsal Yönetim bölümünde bulunan, “İş Etiği Kuralları” başlığından ulaşabilirsiniz.


Sütaş’ın Kurumsal Sosyal Sorumluluk faaliyetleri ile ilgili bilgiye nereden ulaşabilirim?

Sütaş, sütçülük faaliyetlerini 40 yıldır sosyal sorumluluk yaklaşımıyla sürdürmektedir. "Çiftlikten Sofraya" entegre iş modelimiz kapsamında, sektörün gelişimine yönelik eğitim faaliyetlerimiz, her zaman önceliğimiz oldu. 18 yıldır sektöre öncülük eden üniversite-sanayi işbirliğinde yürüttüğümüz ücretsiz uygulamalı hayvancılık eğitimlerimizden bugüne kadar yaklaşık 16 bin üretici, öğrenci ve girişimci yararlandı.

Eğitim faaliyetlerimiz hakkındaki detaylı bilgi için, web sitemizin Sürdürülebilirlik menüsü altındaki Sosyal Sürdürülebilirlik bölümünü inceleyebilirsiniz.


Sponsorluk talebi için nereye başvurabilirim?

Sponsorluk taleplerinizi kurumsaliletisim@sutas.com.tr e-mail adresine gönderebilirsiniz.


Şirketinizle ilgili duyurulardan nasıl haberdar olabilirim?

Şirketimizin yapmış olduğu duyurulara, web sitemizin Güncel menüsü altındaki Kurumsal bölümünde bulunan, “Sütaş’tan Haberler” başlığından ulaşabilirsiniz.



2.ÜRÜNLERİMİZ



Pastörize süt ile UHT süt arasındaki fark nedir?

Uzun ömürlü sütlerin üretiminde kullanılan UHT (Ultra High Temperature/Çok Yüksek Sıcaklık) yöntemi, sütün en az 135 °C’ta, 1 saniye olarak gerçekleştirilen ve aseptik paketlemeyle son bulan bir üretim yöntemidir; bu ısıl işlemde sıcaklık yüksek, süre kısa uygulanır. UHT işleminde uygulanan sıcaklık ve süre sütteki tüm mikroorganizmaları öldürür ve sütün besin değerine zarar vermez. UHT sütün paketlenmesinde kullanılan ambalaj malzemesi, dört kat polietilen, bir kat alüminyum folyo, bir kat kağıttan oluşmakta ve içindeki ürünü ısı, ışık, nem, gaz geçişine karşı korumaktadır. UHT içme sütünün raf ömrü dört aydır. UHT sütün ambalajı açılmadıkça (raf ömrü boyunca) oda sıcaklığında saklanabilmesi ve uzun raf ömrü, üretim/dolum teknolojisi ile ambalajının yüksek koruyucu özelliklerinden kaynaklanmaktadır.


Pastörizasyon, çiğ sütte bulunan hastalık yapıcı mikroorganizmalardan kaynaklanan sağlık risklerini ortadan kaldırmak amacıyla, ileri teknoloji ürünü kapalı sistemlerde gerçekleştirilen bir ısıl işlem tekniğidir. Pastörizasyon sütün en az 72°C’ta 15 saniye (veya 63 °C’ta 30 dakika) tutulmasıyla gerçekleştirilir. Pastörizasyon, çiğ sütteki zararlı mikroorganizmaları öldürür, sütün besin değerine zarar vermez. Pastörize sütte yararlı bakterilerden oluşan bir toplam canlı yükü vardır.


Sütaş Pastörize Süt’ün farkı nedir?

Sütaş pastörize süt, diğer adıyla Sütaş Günlük Taze Süt, hiçbir katkı maddesi içermez. Sütaş’ın çiftliklerinden her gün, günde iki kez toplanan sütler en hijyenik şartlar ve soğutma koşulları sağlanarak özel araçlarla +4ºC’de ve en kısa sürede fabrikalarımıza getirilir. Özel geliştirilmiş süzme ve ayrıştırma teknolojileriyle, hiçbir ısıl işleme tabi tutulmadan sütün içindeki mikroorganizmaların % 99’u ayrılır. Bundan sonra yapılan pastörizasyon işlemi ile sütün doğal lezzeti ve besin değer korunarak tüketime hazır hale getirilir.


Sütaş Günlük Taze Süt, buzdolabında saklanarak lezzet ve tazeliğini üretim tarihinden itibaren 7 gün boyunca korur. Sütaş, günlük taze sütünüzün sağlığınız açısından güvenli olması için, Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi kapsamındaki izlenebilirlik sistemiyle üretiminin her aşamasını takip eder ve kontrol altında tutar.


Neden ambalajlı süt içmeliyiz?

• Ambalajlı sütler Türk Gıda Kodeksi'ne uygun olarak üretilir.

• Ambalajlı sütler sütün raf ömrünü sadece sütün mikrobiyolojik yükünü azaltarak sağlarken, ambalajsız sokak sütlerine lezzet ve dayanma sürelerini artırmak için katkı maddeleri konulabilir.

• Ambalajlı sütlerde sütün mikrobiyolojik yükünü azaltmak için sütün fiziksel ve kimyasal yapısını, besin değerini, tadını ve kokusunu önemli ölçüde değiştiren kaynatma işlemi yerine, sütün özeliklerini kaynatmaya göre daha çok koruyan pastörizasyon ve UHT işlemleri uygulanır.

• Ambalajlı sütler için kullanılan çiğ süt fabrikalara soğuk zincir bozulmadan ulaştırılırken, çiğ olarak sokakta ve açıkta tüketime sunulan sütlerde soğuk zincir sağlanamadığı için tüketiciye ulaştırılıncaya kadar geçen sürede toplam bakteri yükü artar ve bunun sonucunda ısı ile yok edilemeyen toksinler oluşabilir.


Yoğurt yapımında katkı maddeleri kullanılıyor mu?

Türk Gıda Kodeksi Katkı Maddeleri Yönetmeliği ve Fermente Süt Ürünleri Tebliği’ne göre sade yoğurtların üretiminde süt ve maya dışında herhangi bir katkı maddesi kullanılamaz. Sütaş sade yoğurtlar Türk Gıda Kodeksinin her şartına uygundur.


Ambalajlı yoğurtlar neden bozulmuyor/ ev yapımı bozuluyor?

Yoğurt, yoğurdun bozulmasına neden olacak zararlı mikroorganizmaların bulunmadığı bir ortamda üretilir ve ambalajlanırsa ve bundan sonra da soğukta saklanırsa bozulmaz. Havada bulunan yabancı mikroorganizmalar açık yoğurdun yüzeyine yerleştiklerinde ihtiyaçları olan besinlere ulaşarak yoğurdun küflenmesine veya yoğurdun bozulmasına neden olurlar.

Ambalajlı yoğurtlarda da açıldıktan sonra, bulunduğu ortamdaki mikroorganizma yüküne ve bulunduğu ortam sıcaklığına ve bu ortamda kalış süresine bağlı olarak yüzeyde küflenme görülebilir.


Ev yapımı yoğurt daha mı sağlıklı?

Yoğurdun, sağlıklı olması, sütün kalıntı madde içermemesi, sağlıklı hayvanlardan elde edilmesi, çiğ süte hileli bir işlem uygulanmaması ve bunun yanında kullanılan mayanın yeterli miktarda taze/canlı faydalı bakteri içermesi ile temin edilir.Sütaş’ta her defasında özenle seçilmiş süte taze ve bol maya eklenerek yoğurt yapılır.

Bu koşulların ev yoğurdu yaparken sağlanması mümkün değildir. Kontrolsüz şartlarda temin edilmiş çiğ süt gıda güvenliği açısından risk teşkil eder. Ayrıca eski yoğurdun maya olarak kullanılması durumunda da yoğurtta bulunması gereken faydalı bakteri sayısına ulaşılamaz. Maya adını verdiğimiz yoğurt bakterilerinin de bir yaşam döngüsü olduğu için bu faydalı bakteriler de artık ya ölmüş ya işlevlerinden büyük ölçüde kaybetmişlerdir.


Evde yapılan yoğurt ile ambalajlı yoğurt arasındaki kıvam farklı nereden kaynaklanıyor?

Sütün içindeki temel besin ögesi protein yoğurda kıvam verir. Sütaş’ta yoğurt yaparken önce sütün içeriğindeki suyun %50’den fazlası buharlaştırılarak sütün doğal olarak içerdiği protein miktarı artırıldığı için hem yoğurdun besleyiciliği artıyor hem de kıvamlı oluyor. Evde yapılan yoğurtta ise Suyun bu miktarda buharlaştırılması mümkün olmadığı için yoğurt kıvamlı olmuyor.


Ev yapımı yoğurt ekşirken ambalajlı yoğurt neden ekşimiyor?

Yoğurdun ekşi ya da tatlı olması tamamen mayanın içinde bulunan iki farklı bakterinin oranı ve mayalama sıcaklık ve süresi ile ilgilidir. Sütaş, tüketicinin ağız tadına uygun lezzeti yakalamak için bu iki bakterileri belirli/uygun bir oranda kullanır, uygun ve standart sıcaklık ve sürede mayalar, Her üretimde de aynı bakteri oranını korur. Bu nedenle lezzet hep aynıdır.

Evde yoğurt yaparken kullanılan mayanın içindeki bu bakterilerin oranı ve canlılığı hakkında bir fikre sahip olmak mümkün değildir. Mayalama sıcaklığı ve süresi de hassas olarak sağlanamaz. Böyle olunca kimi zaman tatlı, kimi zaman ekşi yoğurt elde edilir.

Sütaş’ta üretilen yoğurtlarda yoğurt mayasının içerdiği faydalı bakterilerin, raf ömrünün sonuna kadar canlı ve aynı oranda kalması garanti altına alınırken, ev yoğurdunda bu oran zaten yaşam süresinin sonuna gelmiş bakterilerin işlevini yitirmesiyle hızla değişir ve bazen ekşime, bazen gevşek yapı, bazen lezzet eksikliği, bazen de yapıda sünme (uzama) hissedilir.


Sütaş Yoğurt nasıl yapılmaktadır?

Özenle seçilmiş, Türk gıda standart ve yönetmeliklerine uygun çiğ sütü yoğurt üretimi için pastörize ederek kullanıyoruz. Sonra bu sütün besin değerini artırmak ve yasaların öngördüğü protein ve süt kurumaddesi miktarına sahip olmasını sağlamak için, ileri teknoloji kullanarak sütün içerdiği bol miktardaki suyun (yaklaşık % 88) bir kısmını buharlaştırıyoruz. Süt, istenen protein ve süt kuru maddesi miktarına ulaştığında, 85-90°C’de 5 dakika tutuyoruz. Bu yöntem, kaynatma işlemine benzemekte, ancak kullanılan teknoloji sayesinde sütün besin değeri olumsuz yönde etkilenmemektedir.

Biz sütü “yoğurt” ile mayalamıyoruz. Annelerimiz sütü yoğurt ile mayalardı, çünkü başka olanakları yoktu. Mayalamak için kullandıkları yoğurt, şimdilerde yoğurt kültürü olarak adlandırdığımız, iki adet faydalı bakteri içermekte idi. Şimdilerde kullandığımız ve yoğurt mayası adını verdiğimiz iki adet faydalı bakterinin de diğer bütün bakteriler gibi bir hayatta kalma süresi var. Onlar da belirli bir sıcaklıkta doğup gelişiyorlar ve ölüyorlar. Gelişme sırasında laktik asit (süt asidi) oluşturuyorlar. Bu asit nedeni ile ekşiyen yoğurtta da yaşayamıyorlar. Üstelik doğru sıcaklıkta geliştirilememişlerse yapı ve özellik değişimine uğrayan yoğurt bakterilerinin (laktik asit bakterileri), canlı iken insan sağlığına pek çok faydaları var. Bu nedenle eskiden evlerde yapıldığı gibi, daha önce nasıl üretildiği belli olmayan ve üretim tarihinden sonraki evrelerde saklama koşulları ve saflığı bilinmeyen, üstelik yoğurt bakterilerinden ne kadarının canlı kaldığı belli olmayan bir mayayı (yani yoğurdu) kullanmak yerine, bizim için özel geliştirilmiş, her gün aynı canlılıktaki taze mayayı (saf laktik asit bakterileri) kullanarak yoğurt yapıyoruz.


Yoğurdun raf ömrünü belirleyen unsurlar nelerdir?

Üretimdeki temizlik standardı, dış ortamdan bulaşan bakteriler, mayalama ve saklama sıcaklığı yoğurdun raf ömrünü belirleyen unsurlardır. Eğer doğru sıcaklıkta saklanırsa*, Sütaş Yoğurt, evde yapılan yoğurtlara göre tazeliğini daha uzun süre korur çünkü:

• Başka bir yoğurtla değil; canlı, taze ve yabancı bakteri bulaşmamış yoğurt mayası ile doğru ve her seferinde aynı sabit sıcaklıkta mayalanır.

• Standart sıcaklıkta mayalama sonrası oluşan yoğurt hızla ve kademeli olarak standart sıcaklıklara soğutulup satışa sunuluncaya kadar +4 °C de muhafaza edilir.

• Dış ortamdaki yabancı bakterilerden arındırılmış, mikrobiyolojik olarak temiz hava bulunan ortamda üretilir ve paketlenir. Oysa ki evde yoğurt yaparken, mutfaktaki havadan, sıcaklığını kontrol ederken süte değdirilen parmaktan yoğurda yabancı bakteriler bulaşır.

* 4-6°C korunduğu sürece


Sütaş, yoğurtlarının doğallığını nasıl güvence altına alır?

Sütaş, “Çiftlikten Sofraya” iş modeli sayesinde, yoğurtlarını Ürün Gerçekleştirme Sürecinin ve ilgili diğer süreçlerin tüm adımlarına hakim olarak, mükemmel bir titizlikle üretir. Böylece yoğurdun doğallığını garanti altına alır. Uyguladığı “Çiftlikten Sofraya” iş modeli ile Sütaş;

• Çiğ süt temin ettiği tüm ineklerin sağlıklı beslenmesi için, katkısız, GDO’suz, gerekli besin öğelerini içeren yem üretimi yapar.

• “İyi çiftlik yönetimi” uygulaması sayesinde çiftliklerindeki ineklerin özenli ve iyi koşullarda bakımını sağlar, çünkü ineklerin sağlıklı koşullarda yetişmesi, bakımı ve beslenmesinin sütün doğallığı ve besleyiciliği üzerinde direkt etkisi vardır.

• Sütaş, kendi çiftlikleri dışında sütünü temin ettiği tüm diğer çiftliklerdeki ineklere de aynı titizlik ve özenle bakılması için, 16 yıldır devam etmekte olan Uludağ Üniversitesi işbirliği kapsamında üretici ve yatırımcılara ücretsiz çiftlik yönetimi, inek bakımı ve sağım teknikleri eğitimleri verir.

• Bingöl’den Tekirdağ’a ülkenin dört bir yanından yılın her günü çiğ süt toplar ve bu sütlerin hiçbir kimyasal kalıntı ve antibiyotik benzeri ilaç kalıntısı içermediğinden emin olmak için sütleri pek çok farklı testten geçirir.

• Besin değerini muhafaza etmek ve tazeliğini korumak için sütü, sağılır sağılmaz 4 C’ye soğutarak fabrikaya taşır.

• Elde ettiği doğal çiğ sütü, Sütaş Süt Ürünleri Üretim Tesisleri’nde doğal lezzet uzmanlarıyla birlikte, sütün doğallığını ve besin değerini oluşturan tüm unsurları koruyarak her gün aynı standartta yüzlerce ton yoğurda dönüştürür.

• Yoğurtlarına güveninin en önemli göstergesi ve tazeliğinin garantisi olarak diğer markalarda yer almayan üretim tarihine Sütaş Yoğurt’ların üzerinde yer verir.

• Yoğurtlarını yoğurtseverlere soğuk zincir kırılmadan taptaze ulaştırır.


Ayran içmeden önce neden çalkalanır?

Özel olarak hazırlanmış olan sütün mayalanması ile oluşan ayran, süt proteinleri ve mayalar sayesinde daha kolay hazmedilebilir hale dönüşürken, çok küçük parçacıklar oluşturur. Ayran rafta dururken bu parçacıklar doğal olarak dibe çökme eğilimindedir.

İşte bu nedenle Sütaş Ayran keyfini sonuna kadar sürdürmek için, Sütaş Ayran’ı çalkalayarak içmenizi öneriyoruz.


Ürünleriniz ile ilgili soru, öneri ve şikayetlerimi nereye iletebilirim?

Şirketimiz ve ürünlerimiz ile alakalı her türlü soru, öneri ve şikayetinizi 444 4 788 numaralı Sütaş Danışma Hattı’mıza iletebilir,tuketici@sutas.com.tr e-mail adresine gönderebilir ya da web sitemizin İletişim menüsü altındaki Görüş ve Öneriler bölümünden iletebilirsiniz.



3.ÜRETİM

Sütaş’ın üretim tesisleri nerededir?

Sütaş’ın Türkiye’de Aksaray ve Bursa (Karacabey) illerinde ve Makedonya’da faaliyet gösteren 3 adet üretim tesisi bulunmaktadır.


Sütaş’ın kalite politikası nedir?

Kalite politikamıza, web sitemizin Hakkımızda menüsü altındaki Bir Bakışta Sütaş bölümünde bulunan, " Kalite Anlayışımız" başlığından ulaşabilirsiniz.


Sütaş’ın Türkiye’deki tesislerinde yıllık süt işleme kapasitesi nedir?

Aksaray ve Karacabey Üretim Tesisleri’mizde yıllık toplam 750 milyon litre süt işleme kapasitesimiz var.



4.İNSAN KAYNAKLARI

Sütaş’ın işe alım politikaları nelerdir?

Sütaş İnsan Kaynakları olarak, seçme ve yerleştirme sürecimizi potansiyel çalışanlara fırsat eşitliğini sağlayarak ‘’doğru işe doğru insan’’ politikası ile gerçekleştirmekteyiz. Kurum Kültürümüze ve pozisyona özel yetkinliklere sahip en uygun çalışma arkadaşlarımızı şirketimize kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda, aradığımız pozisyonların duyurusu internet sitemiz, kariyer portalları, meslek odaları ve şirket intraneti üzerinden yapılmaktadır. Aradığımız pozisyonun seviyesine ve beklenen becerilere göre adaylarımıza işe alım süreçlerinde farklı değerlendirme araçları uygulanmaktadır Yetkinlik Bazlı Mülakat, İngilizce Seviye Tespit Sınavı, Genel Yetenek Sınavı, Kişilik Envanteri, Vaka Çalışmaları ve sunumlar kullandığımız araçlardır.


Sütaş’a nasıl iş başvurusunda bulunabilirim?

Sütaş internet sitesinden güncel ilanları takip edebilir, özelliklerinize uygun bir ilan bulunmuyorsa genel başvuru yapabilirsiniz.

İş başvurularınızı, web sitemizin İnsan Kaynakları menüsü altındaki İnsan Kaynakları bölümünden yapabilir ya da hr@sutas.com.tr e-mail adresine iletebilirsiniz.


Sütaş’a nasıl staj başvurusunda bulunabilirim?

Üniversite yaz stajyeri seçim sürecimiz Mart-Nisan aylarında yapılmaktadır. Kurum ihtiyaçlarına göre fabrikalarda ve merkez ofiste staj imkanı sağlanmaktadır. Mart ayında internet sitemizde yayınlanan ilanı takip edebilir ve başvurunuzu yapabilirsiniz.

Meslek Yüksek Okulu Stajyerleri: Fabrikalarımızın bulunduğu bölgelerdeki Meslek Yüksek Okulları ile eğitim ve staj projelerimiz mevcuttur. Bu işbirliği kapsamında, staj sürecimizde ilgili okullarda eğitim gören öğrencilerimiz okulları aracılığı ile şirketimize başvuru yapabilirler.

Meslek Lisesi Stajyerleri: Eğitim öğretim dönemi boyunca meslek lisesi öğrencileri tarafından yapılan zorunlu uygulamalı stajlardır. Bursa Karacabey ve Aksaray daki teknik ve ticari meslek liselerini içerir. Başvurularınızı bulunduğunuz bölgedeki ilgili liselere yapabilirsiniz.

Üyelik Şartları

Aşağıdaki metinde yazılı bulunan ve Sutas.com.tr kullanım şartları, gizlilik ve telif hakları ile ilgili size bilgi veren metni okumanız gerekmektedir.

Bu şartları kabul etmeniz halinde sizden beklenen, ister üye olarak ister konuk olarak anlaşmaların şartlarına uymanızdır. Sitemizden faydalanmaya başlamadan önce sizden ne gibi bilgiler istendiğini ve bunların ne amaçla istendiğini anladığınızdan emin olmanız sizin yararınızadır.

Sutas.com.tr sitesinin tüm hakları, Sütaş'a aittir. Site içeriğindeki tüm malzemeler uluslararası telif hakları ve ticari marka kanunları tarafından korunmaktadır. Kod ve yazılım da dahil olmak üzere, site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, doküman, fotoğraf, resim, ses, işaret vesaire fikir ürünleri Telif Hakları ile ilgili yasal mevzuat uyarınca korunmakta olup, Sütaş'ın yazılı izni olmadıkça bu sitedeki hiç bir malzemeyi değiştiremez, çoğaltamaz, yeniden yayımlayamaz ya da dağıtamazsınız. Sutas.com.tr’de yer alan yazı, makale, görüntü, doküman, fotoğraf, resim, ses materyallerini Sutas.com.tr sitesine bağlı kaldığınız süre boyunca kullanma hakkına sahipsiniz.

Sutas.com.tr, üçüncü şahıslar tarafından idare edilen İnternet sitelerine bağlantılar ve yönlendiriciler de sağlamaktadır. sutas.com.tr, bu üçüncü şahıs sitelerindeki bilgileri, ürünleri ve hizmetleri hiçbir şekilde işletmemekte ya da denetlememektedir. Sutas.com.tr kanalı ile bağlandığınız diğer sitelerde yayınlanan içerik ve sorunlar bağlanılan sitenin sorumluluğu altındadır. Bağlanılan sitelerdeki içerikler ve sorunlar nedeniyle Sutas.com.tr'ye sorumluluk yüklenilemez, yöneltilemez.

Sutas.com.tr, malzemelerinin kullanımından ya da kullanılamamasından kaynaklanabilecek doğrudan veya dolaylı sonuçların yol açabileceği hiçbir zarardan sorumlu değildir. Bu anlaşma, Sutas.com.tr tarafından, herhangi bir anda, önceden uyarı yapılmaksızın bitirilinceye kadar geçerlidir. Bilgisayarınıza indirdiğiniz malzemelerle ilgili size getirilen kısıtlamalar ve bu anlaşmada sayılan sorumlulukların reddi ve sınırlanması devam edecektir.

Sutas.com.tr, gizlilik haklarınıza önem verdiği için, aşağıda belirtilen şu ilkelere uyar: Kişisel bilgileriniz gerektiğinde bunu açıkça sorarız. Sutas.com.tr'nin yeni özellikleri, hizmetleri ya da ürünleri hakkında size zaman zaman bilgi gönderebiliriz fakat kişisel bilgilerinizi kesinlikle üçüncü şahıslarla paylaşmaz ve açıklamayız. Eğer bu ilkelerimiz hakkında sorularınız varsa, lütfen tuketici@sutas.com.tr adresine elektronik posta yoluyla gönderiniz.

Bu anlaşma, T.C. yasalarına uygun olarak, hiçbir yasal tezata yer verilmeden yürütülecektir. Eğer bu anlaşmanın herhangi bir maddesi, yasadışı, geçersiz ya da herhangi bir nedenden ötürü yasal açıdan uygulanamaz durumdaysa, o halde söz konusu madde bu anlaşmadan çıkarılabilir sayılacak ve geriye kalan maddelerin geçerliliğini ve yasal açıdan uygulanabilirliğini etkilemeyecektir.