SÜTAŞ GÜNLÜK SÜT NASIL ÜRETİLİR?
"Çiftlikten sofralara" iş modeli ile ineklerimizin beslenmesinden başlayıp sofralarımıza kadar uzanan süreci özenle yönetiyor ve denetliyoruz. İneklerimiz, sağlıklı yem bitkileri ve kendi tesislerimizde ürettiğimiz doğal yemlerle besleniyor, doğalarına uygun çiftlik ortamında yaşıyorlar. Mutlu ineklerimizin taptaze sütleri, doğal ve lezzetli ürünlerimizin en önemli güvencesini oluşturuyor.
Özenle kontrol ettiğimiz sütleri, hızla 4 dereceye soğutup, özel tankerlerle ve soğuk zincirde, tazeliğini koruyarak üretim tesislerimize ulaştırıyoruz.
Tesislerimize ulaşan sütleri, bir de fabrikamızın süt alım laboratuvarında kontrol edip hijyeninden, protein, mineral ve yağ oranlarının kalite standartlarımıza uygun olduğundan emin oluyoruz.
Daha sonra; bu sütleri, günlük süt üretimi için pastörizasyon ünitesine alıyoruz.
Günlük süt üretiminde sütlerimizi, 76 derecede 12 saniye tutulup hızla 4 dereceye soğutuyoruz. Böylece süt, besin öğeleri korunarak güvenle içilebilir hale gelmiş oluyor. Pastörize ettiğimiz sütler, özel dolum makinalarında, steril ortamda, raf ömrü süresince tazeliğini ve lezzetini koruyacak ambalajlara dolduruluyor.
Nihai kalite testlerinden geçen sütlerimizi, rotası ve sıcaklık seviyesi sürekli izlenen araçlarımızla, soğuk zinciri koruyarak satış noktalarına ulaştırıyoruz.
İşte Sütaş'ta, sütün iyiliği böyle korunuyor. Çiftlikten başlayıp sofralarımıza kadar uzanan bu süreç, özenle yönetiliyor ve iyiliği sağlığı size getirmek için her gün tekrarlanıyor.