PRATİK ÖNERİLER
Tereyağını yemeklerinize servisten hemen önce koyarsanız hem yemeğiniz daha lezzetli olur hem de tereyağı besin değerini korur.
Tereyağını garnitür olarak yemeklerinizin yanında servis etmek isterseniz onu kurabiye kalıplarını kullanarak şekillendirip, derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Yemeğiniz servise hazır olduğunda yanına ekleyerek hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.
Pişirdiğiniz hamur işlerinin daha lezzetli olup mis gibi kokması için fırından çıkar çıkmaz üstlerine erimiş tereyağı sürmeniz yeterli olacaktır.
Donmuş tereyağını yumuşatmak için aşağıdaki alternatiflerden biri ile ilerleyebilirsiniz:
- Ürünü kullanmadan 30 dk-60dk önce buzdolabından çıkarmak yeterli olacaktır.
- Tereyağını küçük parçalara bölerseniz, bu süre 15 dk ya inecektir.
- 2 yağlı kağıt/pişirme kağıdı arasına yerleştirilip, merdane ile kalınlığı azaltılarak yumuşatılabilir.
- Benmari usülü yumuşatılabilir. Tereyağının erimemesi için sürekli çevrilmesi önemlidir.
- Rendeden yardım alınabilir. Rendelediğiniz tereyağı çok düşük ısıda dahi yanmadan çözünecektir.
- Patates soyucusu kullanılabilir. Soyucu ile çözmeye gerek kalmadan, tereyağından ince ince dilimler keserek kullanabilirsiniz.
Pratik tarif önerileri:
Bir dilim ekmeği iyice kızartın ve üzerine Sütaş tereyağını sürün.
Buharda haşladığınız sebzelerin üzerine, tavada erittiğiniz Sütaş tereyağını ve ezilmiş iki diş sarımsağı ilave edin.
Yağsız tavada kızarttığınız tavuk göğsü filetolarının üzerine Sütaş tereyağı bırakın; biraz da sarımsak tozu, rendelenmiş limon kabuğu ve karabiber ekleyin.
Çocuğunuz için lezzetli sandviçler hazırlamak isterseniz ekmeğe önce Sütaş tereyağı sürün, daha sonra diğer malzemeleri ilave edin.