SELECT YOUR LANGUAGE

Merak Ettikleriniz
Süt ve yoğurt hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarına Sütaş güvencesiyle ulaşın. Bu bölüme eklenmesini istediğiniz sorular olması halinde lütfen Sütaş Danışma Hattı’nı arayarak (444 4 788) ya da iletişim formunu doldurarak bize ulaşın. İletişim formuna ulaşmak için lütfen buraya tıklayın.

  • Sütaş Süt

  • Sütaş Yoğurt
SÜT HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ
Sütaş Günlük Pastörize Süt nasıl üretilir?
'Çiftlikten sofralara' iş modeli ile ineklerimizin beslenmesinden başlayıp sofralarımıza kadar uzanan süreci özenle yönetiyor ve denetliyoruz. İneklerimiz, sağlıklı yem bitkileri ve kendi tesislerimizde ürettiğimiz doğal yemlerle besleniyor, doğalarına uygun çiftlik ortamında yaşıyorlar. Mutlu ineklerimizin taptaze sütleri, doğal ve lezzetli ürünlerimizin en önemli güvencesini oluşturuyor.

Özenle kontrol ettiğimiz sütleri, hızla 4 dereceye soğutup, özel tankerlerle ve soğuk zincirde, tazeliğini koruyarak üretim tesislerimize ulaştırıyoruz. Tesislerimize ulaşan sütleri, bir de fabrikamızın süt alım laboratuvarında kontrol edip hijyeninden, protein, mineral ve yağ oranlarının kalite standartlarımıza uygun olduğundan emin oluyoruz.

Daha sonra; bu sütleri, günlük pastörize süt üretimi için pastörizasyon ünitesine alıyoruz.

Günlük pastörize süt üretiminde sütlerimizi, 76 derecede 12 saniye tutulup hızla 4 dereceye soğutuyoruz. Böylece süt, besin öğeleri korunarak güvenle içilebilir hale gelmiş oluyor. Pastörize ettiğimiz sütler, özel dolum makinalarında, steril ortamda, raf ömrü süresince tazeliğini ve lezzetini koruyacak ambalajlara dolduruluyor.

Nihai kalite testlerinden geçen sütlerimizi, rotası ve sıcaklık seviyesi sürekli izlenen araçlarımızla, soğuk zinciri koruyarak satış noktalarına ulaştırıyoruz. İşte Sütaş'ta, sütün iyiliği böyle korunuyor. Çiftlikten başlayıp sofralarımıza kadar uzanan bu süreç, özenle yönetiliyor ve iyiliği sağlığı size getirmek için her gün tekrarlanıyor.

Sütaş Uzun Ömürlü Süt nasıl üretilir?
'Çiftlikten sofralara' iş modeli ile ineklerimizin beslenmesinden başlayıp sofralarımıza kadar uzanan süreci özenle yönetiyor ve denetliyoruz. İneklerimiz, sağlıklı yem bitkileri ve kendi tesislerimizde ürettiğimiz doğal yemlerle besleniyor, doğalarına uygun çiftlik ortamında yaşıyorlar. Mutlu ineklerimizin taptaze sütleri, doğal ve lezzetli ürünlerimizin en önemli güvencesini oluşturuyor.

Özenle kontrol ettiğimiz sütleri, hızla 4 dereceye soğutup, özel tankerlerle ve soğuk zincirde, tazeliğini koruyarak üretim tesislerimize ulaştırıyoruz.

Tesislerimize ulaşan sütleri, bir de fabrikamızın süt alım laboratuvarında kontrol edip hijyeninden, protein, mineral ve yağ oranlarının kalite standartlarımıza uygun olduğundan emin oluyoruz.

Daha sonra; bu sütleri, uzun ömürlü süt üretimi için UHT ünitesine alıyoruz.

Uzun ömürlü süt üretiminde, sütlerimizi, 135 derecede 4 saniye tutarak hızla 4 dereceye soğutuyoruz. Hızla soğutulduğu için, besin değeri ve doğallığı korunuyor. Özel makinalarda, steril ortamda, özel ambalajlara doldurulan bu sütler, paket açılmadığı sürece, oda sıcaklığında bile tazeliğini koruyor.

Nihai kalite testlerinden geçen sütlerimizi, rotası ve sıcaklık seviyesi sürekli izlenen araçlarımızla, soğuk zinciri koruyarak satış noktalarına ulaştırıyoruz.

İşte Sütaş'ta, sütün iyiliği böyle korunuyor. Çiftlikten başlayıp sofralarımıza kadar uzanan bu süreç, özenle yönetiliyor ve iyiliği sağlığı size getirmek için her gün tekrarlanıyor.

Sütaş Günlük Pastörize Süt ile Sütaş Uzun Ömürlü Süt'ün (UHT) farkı nedir?
Sütaş Günlük Pastörize Süt ile Sütaş Uzun Ömürlü Süt'ün üretim teknolojileri ve bunun sonucunda oluşan raf ömürleri dışında hiçbir farkı yoktur.

Süt alım laboratuvarında kalite testlerinden geçirerek içindeki protein, mineral ve yağ oranlarının Sütaş standartlarına uygunluğunu kontrol ettiğimiz sütleri, günlük pastörize süt üretimi için pastörizasyon ünitesine, uzun ömürlü süt üretimi için ise UHT ünitesine alıyoruz.

Günlük pastörize süt üretiminde sütlerimizi, 76 derecede 12 saniye tutulup hızla 4 dereceye soğutuyoruz. Böylece süt, besin öğeleri korunarak güvenle içilebilir hale gelmiş oluyor. Pastörize ettiğimiz sütler, özel dolum makinalarında, steril ortamda, raf ömrü süresince tazeliğini ve lezzetini koruyacak ambalajlara dolduruluyor.

Uzun ömürlü süt üretiminde ise sütlerimizi, 135 derecede 4 saniye tutarak hızla 4 dereceye soğutuyoruz. Hızla soğutulduğu için, besin değeri ve doğallığı korunuyor. Özel makinalarda, steril ortamda, özel ambalajlara doldurulan bu sütler, paket açılmadığı sürece, oda sıcaklığında bile tazeliğini koruyor.

Sütaş inekleri nasıl besleniyor?
'Çiftlikten sofralara' iş modeli ile ineklerimizin beslenmesinden başlayıp sofralarımıza kadar uzanan süreci özenle yönetiyor ve denetliyoruz. İneklerimiz, sağlıklı yem bitkileri ve kendi tesislerimizde ürettiğimiz doğal yemlerle besleniyor, doğalarına uygun çiftlik ortamında yaşıyorlar. Böylece, sağlıklı ineklerden, besin değeri yüksek, kaliteli süt elde ediyoruz. Mutlu ineklerimizin taptaze sütleri, doğal ve lezzetli ürünlerimizin en önemli güvencesini oluşturuyor.

Sütaş süt nasıl taze kalıyor?
Pastörize ettiğimiz sütler, özel dolum makinalarında, steril ortamda, raf ömrü süresince tazeliğini ve lezzetini koruyacak ambalajlara dolduruluyor. Paketleri açılmadığı sürece, oda sıcaklığında bile bozulmadan tazeliklerini korur.

Sütlerimizi, sofralardaki yerini almak üzere yola çıkmadan önce, nihai kalite testlerinden geçiriyor, raf ömrü sonuna kadar takip etmek üzere, her parti üretimin şahit numunelerini saklıyoruz. Rotası ve sıcaklık seviyesi sürekli izlenen araçlarımızla, soğuk zinciri koruyarak satış noktalarına ulaştırıyoruz.

Sütaş Laktozsuz Süt'ün farkı nedir?
Laktoz sütte doğal olarak bulunan şekerdir. Laktozsuz sütte, süt şekeri (laktoz) basit bileşenlerine; yani glikoz ve galaktoza ayrışmış haldedir. Bu sayede bağırsaklarınız laktoz şekerini kolayca tolere edebilir. Laktoz intoleransı olanlar, Sütaş Laktozsuz Süt’ü günün her anında doya doya içebilir.

Doğal bir kalsiyum, protein ve vitamin kaynağı olan Sütaş Laktozsuz Süt’ün sindirimi kolaydır. Gün içerisinde içeceğiniz bir bardak Sütaş Laktozsuz Süt ile günlük B2, B12 vitamini ve kalsiyum ihtiyacınızın %30’unu karşılayabilirsiniz.

İçeriğindeki laktaz enzimi, sütteki laktozu küçük şekerlere ayırıcı etki gösterdiği için Sütaş Laktozsuz Sütün tadı biraz daha tatlı olabilir. Sütaş Laktozsuz Süt normal süte en yakın lezzette laktozsuz süttür.

Sütaş Devam Süt'ünün farkı nedir?
Sütaş Çocuk Devam Sütü, 1 yaş üzerindeki küçük çocukların dengeli beslenmesi ve sağlıklı büyümesi için özel olarak geliştirilmiştir.

Sütaş Çocuk Devam Sütü, bağışıklık sisteminin normal fonksiyon göstermesine katkıda bulunan A,C ve D vitamini kaynağıdır. İçeriğinde 13 vitamin ve 13 mineral bulunur.

Neden pastörize süt içmeliyiz?
Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olarak, pastörize edilen ve özel olarak ambalajlanan sütler hiçbir katkı maddesi içermez.

Böylece, sütün besin değeri korunur.

• İneklerden sağılarak toplanan sütler, özel tankerlerle ve soğuk zincir korunarak, süt üretim tesislerine ulaştırılır.

• Günlük pastörize sütler, sütün 72-80°C’de 6-15 sn. tutularak, uzun ömürlü sütler (UHT) ise 135°C’de 2-4 sn. tutularak hızla 4°C’ye soğutulmasıyla pastörize edilir. Böylece süt, besin öğeleri korunarak, hastalık yapan hem de bozulmaya sebep olan bakterilerin tümünden arındırılıp güvenle içilebilir hale gelir. Özel makinalarda, steril ortamda, ambalajlanan sütler, son kullanım tarihine kadar tazeliğini korur.

Pastörize edilmemiş sütler güvenilir değildir.

• İçerisinde bulunabilecek zararlı antibiyotik kalıntıları ve mikroplar pek çok hastalığa neden olabilir. (Besin zehirlenmesi, tifo, bağırsak tüberkülozu ve brusella vb)

• Pastörize edilmemiş sütler, pastörize sütlere kıyasla çok daha kısa zamanda bozulur. Bu nedenle; lezzet ve dayanma sürelerini uzatmak üzere içine katkı maddeleri konulmuş olabilir.
Günlük pastörize süt ile uzun ömürlü süt (UHT) arasındaki fark nedir?
Çiğ süt, günlük süt için 72-80°C’de 6-15 saniye, uzun ömürlü süt (UHT) için 135°C’de 2-4 saniye tutulup hızla 4°C’ye soğutularak pastörize edilir.

• Süt pastörize edildiğinde, besin öğeleri korunarak, hastalık yapan ve bozulmaya sebep olan bakterilerin tümünden arındırılıp güvenle içilebilir hale gelir.

• Özel makinalarda, steril ortamda ambalajlanan sütler, son kullanım tarihine kadar tazeliğini korur.
Günlük pastörize süt ve uzun ömürlü süt (UHT) tazeliğini ne kadar süre koruyor?
Günlük pastörize süt, soğuk zincir korunarak saklandığı ve ambalajı açılmadığı sürece üzerinde belirtilen son kullanma tarihine kadar tazeliğini korur.

Uzun ömürlü süt (UHT) ambalajı açılmadığı sürece üzerinde belirtilen son kullanma tarihine kadar tazeliğini korur.

• Uzun ömürlü sütlerin (UHT) raf ömrü ve ambalajı açılmadıkça oda sıcaklığında saklanabilmesi, üretim ve dolum teknolojisi ile ambalajının yüksek koruyucu özelliklerinden kaynaklanmaktadır.
Günlük pastörize süt / uzun ömürlü sütü (UHT) içmeden önce kaynatmak gerekir mi?
Pastörize ve ambalajlı sütler ısıtmadan içmeye uygundur.
Günlük pastörize süt ve/veya uzun ömürlü süt (UHT) herhangi bir koruyucu madde içerir mi?
Hayır, Türk Gıda Kodeksi’ne uygun şekilde üretilen günlük pastörize süt ve/veya uzun ömürlü süt (UHT) herhangi bir koruyucu madde içermez.
Pastörizasyon nedir? Bu yöntem uygulandığında sütün besin değerinde herhangi bir değişiklik olur mu?
Çiğ sütün, ısıtılarak içindeki zararlı mikroorganizmalardan/hastalık yapabilecek bakterilerden arındırılmasına pastörizasyon denir. Saniyeler içerisinde yapılan bu işlem sayesinde, sütün besin değeri korunur. Herhangi bir değişiklik olmaz.

• Sütün sağlıklı şekilde tüketilebilmesi için mutlaka pastörize edilmesi gerekir.

• Çiğ süt, hızla ısıtılıp günlük süt için 72-80°C’de 6-15 saniye, uzun ömürlü süt (UHT) için ise 135°C’de 2-4 sn. tutulup hızla 4°C’ye soğutularak pastörize edilir.

• Pastörizasyon çok kısa sürede yapıldığı için sütün besin değerinde herhangi bir kayıp gerçekleşmez.
Ambalajlı sütler açıldıktan sonra ne kadar süre içinde tüketilmelidir?
Ambalajı açıldıktan sonra buzdolabında (+4°C) saklanmalı ve 2-3 gün içerisinde tüketilmelidir.

• Çünkü süt havayla temas ettiği anda; bulunduğu ortamın sıcaklığı, ortamdan aldığı mikroorganizmaların yoğunluğu ve saklama koşullarına bağlı olarak tazeliğini hızlıca kaybeder.
Denetimden geçmeyen sütlerde herhangi bir tehlike var mıdır?
Denetimden geçmeyen sütlerde sağlığa yönelik her türlü tehlike söz konusudur. Bu sütlerin içeriğinden ve bize hangi koşullarda ulaştığından asla emin olunamaz.

Kesinlikle, Türk gıda kodeksine uygun olarak üretilmiş sütler tercih edilmelidir.
Açıkta satılan sütler evde kaynatılıp uygun koşullarda saklanırsa, güvenle tüketilebilir mi?
Hayır, tüketilemez çünkü açıkta satılan sütün içeriği bilinemez.

• Ev koşullarında sütü zararlı mikroorganizmalardan arındırmak için en az 10-15 dakika kaynatmak gerekir. Sütün evde ısı ve zaman kontrolü olmadan kaynatılması besin değerinde ciddi kayıplara sebep olur.
Kalsiyum eksikliği süt ile giderilebilir mi?
Patolojik bir bozukluk olmadığı müddetçe günlük kalsiyum ihtiyacının karşılanmasında süt en ideal besinlerden biridir.

• Süt ve süt ürünleri kalsiyum açısından oldukça zengin bir besin grubudur.

• Bir bardak sütte (200 ml) yaklaşık 200 – 220 mg kalsiyum vardır. Bunun da ötesinde kemik ve diş sağlığı açısından sütte bulunan kalsiyum: fosfor oranı ideal aralıkta olur.
Sütün büyüme çağını geride bırakmış olan bir kişinin kemik gelişimine yararı var mıdır?
Bu dönemde yeterli süt tüketimi, kemik gelişimine değil, kemiğin mevcut durumunu devam ettirmesine, kemik kaybının önlenmesi ve kemik sağlığının korunmasına yardımcıdır.

• Sütü sadece kemik sağlığı açısından değerlendirmek doğru değildir. Sütün protein kalitesi de oldukça yüksektir ve bu nedenle doku yenilenmesinde büyük önemi vardır.
Laktoz intoleransı nedir? Laktoz intoleransı olanlar süt içebilir mi?
Laktoz intoleransı, süt şekeri olan laktozun sindirilmesindeki yetersizliktir

• Laktozun sindirilmesi için vücutta laktaz enzimi gerekir. Eğer vücutta yeterli miktarda laktaz enzimi bulunmuyorsa, laktoz intoleransı var demektir.

• Laktoz intoleransı, tüketilen süt ve süt ürününün markası ve ambalajı fark etmeksizin görülebilen bir rahatsızlıktır.

• Laktoz intoleransı olup olmadığı sağlık profesyonelleri tarafından yapılan testler ile anlaşılabilir.

Laktoz intoleransı olan kişilerin sade süt yerine laktozsuz süt içmeleri önerilir.
YOĞURT HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ
Sütaş Yoğurt’un içinde ne var?
Sütaş Yoğurt, sadece taze süt ve taze maya içerir. İçinde hiçbir koruyucu, hiçbir kıvam arttırıcı, hiçbir katkı maddesi yoktur.

Sütaş, yoğurdun sütünü nasıl hazırlar?
Sütaş, yoğurdun sütünü pastörize eder, kaynatmaz. Gerekli tüm analizler yapılarak onaylanmış sütleri öncelikle pastörize eder. Yani 12 saniyede hızlıca ısıtıp, hızlıca soğutur. Böylelikle tüm zararlı mikroorganizmalar ölürken, sütün besleyici değeri korunur. Sütü kaynatarak zararları mikroorganizmaların tümünü öldüremezsiniz. Üstelik sütü kaynatınca protein ve vitaminlerin önemli bir kısmını da kaybedersiniz.

Sütaş, yoğurdu nasıl mayalar?
Sütaş, yoğurt yaparken her seferinde taze ve canlı maya kullanır. Mayanın özünü ve dengesini korur.

Yoğurt mayasını 2 faydalı bakteri (S. thermophilus , L. bulgaricus) oluşturur. Yoğurdun kıvamının yerinde olması ve yoğurttan beklenen faydayı almanız için bu bakterilerin yeterli sayıda olması, canlı ve güçlü olması, aralarındaki dengenin korunması gereklidir. Yoğurttan yoğurt mayaladığınızda ise mayanın güç ve canlılığını sağlayamazsınız, yeteri kadar yoğurt bakterisi oluşturamazsınız ve bakteriler arasındaki dengeyi koruyamazsınız. Ayrıca dışardan çürükçül bakterilerin bulaşmasını da engelleyemezsiniz. Bu nedenle yoğurt yeterince kıvamlı olmaz, çabuk ekşir, bozulur. Yoğurttan yeterince probiyotik fayda alamazsınız.

Sütaş Yoğurt’un kıvamı nereden gelir?
1 kg Sütaş Yoğurt en az 1,5 lt sütten elde edilir. Sütaş, özel teknolojisi ile sütün içindeki suyu düşük ısıda (65 C’yi geçmeden) buharlaştırır, sütü doğal yapısını ve besin değerini koruyarak yoğunlaştırır. Böylece yoğurdun kıvamıyla beraber, protein, yağ, mineral ve vitamin oranı da artmış olur.

Sütaş Yoğurt tazeliğini nasıl korur?
Yoğurdun dayanma süresini; kullanılan sütün kalitesi, mayanın tazeliği, zararlı bakterilere karşı hijyenin sağlanması ve tüketim anına kadar soğuk zincirinin korunması belirler.

Sütaş Yoğurt, analiz edilerek kalitesi onaylanmış sağlıklı, taze sütlerden üretilir. Her gün taze olarak hazırlanan, gücü ve dengesi kontrol edilmiş maya ile mayalanır. Filtre edilerek zararlı mikroorganizmalardan arındırılmış steril hava koşulları ve hijyenik ortamda paketlenerek tek tek el değmeden üretilir. Daha sonra 4°C’de soğutulup dinlendirilir. Rotası ve ısısı izlenen soğutuculu araçlarla satış noktalarına ulaştırılır. Soğutucuda 8 °C’nin altında korunan Sütaş Yoğurt raf ömrü boyunca tazeliğini ve lezzetini korur.

Sütaş Yoğurt hangi sütten yapılıyor?
Pastörize sütten yapılır. 'Çiftlikten Sofralara' iş modeli ile ineklerimizin beslenmesinden başlayıp sofralarımıza kadar uzanan süreci özenle yönetiyor ve denetliyoruz. İneklerimiz, sağlıklı yem bitkileri ve kendi tesislerimizde ürettiğimiz doğal yemlerle besleniyor, doğalarına uygun çiftlik ortamında yaşıyorlar. Böylece, sağlıklı ineklerden, besin değeri yüksek, kaliteli süt elde ediyoruz. Mutlu ineklerimizin taptaze sütleri, doğal ve lezzetli ürünlerimizin en önemli güvencesini oluşturuyor.

Sütaş Yoğurt’un raf ömrü ne kadardır?
Sütaş Yoğurt’un raf ömrü;
• Sütaş Kaymaklı Yoğurt için 16 gün,
• Sütaş Kaymaksız Yoğurt için 22 gündür.
Sütaş, raf ömrü sürelerinin açıkça anlaşılması için ambalajlarına son kullanma tarihi ile beraber üretim tarihini de şeffaf biçimde yazmaktadır.

Sütaş Kaymaklı Yoğurt’un kaymağı nasıl yapılıyor? Nasıl bu kadar kalın oluyor?
Sütaş Yoğurt'un kaymağı, sütün mayalandıktan sonra yoğurt olana kadar geçen sürede süt yağının yüzeyinde toplanmasıyla oluşur. Katılaştıktan sonra hızla soğutulan yoğurdun kaymağı sertleşerek son halini alır. Bunun dışında herhangi bir işlemin uygulanmasına, kaymak ya da benzeri bir şey katılmasına, eklenmesine gerek yoktur. Yoğurdun kaymağının kalınlığı yoğurdun içindeki sütün yağ miktarı ile ilgilidir. Süt yağı miktarı arttıkça kaymak kalınlaşır.

Sütaş Yoğurt yoğurttan mı mayalanıyor?
Sütaş Yoğurt yoğurttan mayalanmıyor, her seferinde canlı, taze ve kaliteli doğal maya ile yapılıyor.

Tüm canlılar gibi yoğurt mayasının da bir yaşam döngüsü vardır. Onlar da diğer canlılar gibi doğarlar, gelişirler, ürerler ve olgunluk evresinden sonra ölürler. Daha önce yapılmış bir yoğurttan mayalanan yoğurtlar, yoğurdun faydasını yaratan en temel unsurlardan olan canlı, taze ve yararlı iki yoğurt bakterisini yeterli sayıda içermeyebilir.

Sütaş Yoğurt helal gıda mıdır?
Evet, helal gıdadır. Sütaş Entegre Süt Üretim Tesisleri, Türk Standartları Enstitüsü'nün Helal Gıda Sertifikasına sahiptir.

Ambalajlı yoğurt küflenir mi?
Ambalajlı yoğurt da küflenebilir; ambalajı açıldıktan sonra, bulunduğu ortamdaki mikroorganizma yoğunluğuna, bulunduğu ortam sıcaklığına ve bu ortamda kalış süresine bağlı olarak, yüzeyinden başlamak üzere küflenme görülebilir.

Ev yapımı yoğurt mu ambalajlı yoğurt mu daha sağlıklıdır?
Ev yapımı yoğurt kesinlikle daha sağlıklı değildir. Evde yoğurt mayalandığında yoğurttan beklenen probiyotik fayda alınamaz. Yoğurt mayasını 2 faydalı bakteri (S. thermophilus, L. bulgaricus) oluşturur. Yoğurdun probiyotik fayda sağlayabilmesi için;

1- bu bakterilerin yeterli sayıda olması,

2- canlı ve güçlü olması,

3- aralarındaki dengenin korunması gereklidir.

Bu koşullar evde yoğurt mayalarken sağlanamaz. (Yoğurttan yoğurt mayalandığında yeteri kadar yoğurt bakterisi oluşmaz. Bu bakteriler canlı ve güçlü olmaz ve bakteriler arasındaki denge korunamaz) Ayrıca dışardan çürükçül bakterilerin bulaşması da engellenemez. Bu nedenle yoğurt çabuk ekşir ve bozulur.

Sütaş, yoğurt yaparken her seferinde taze ve canlı maya kullanır. Mayanın özünü ve dengesini korur. Böylece yoğurttan beklenen probiyotik faydayı tam alabilirsiniz.

Çiğ sütü kaynatarak güvenli hale getirebilir miyiz ?
Çiğ sütü kaynatarak güvenli hale getiremeyiz çünkü çiğ süt iki temel risk barındırır;

1- hayvandan insana geçen tüberküloz, brusella gibi hastalık yapıcı mikropları;

2- hayvandan süte geçen antibiyotik kalıntısı ve toksik maddeler gibi unsurları içerip içermediği bilinemez

Çiğ süt kaynatılsa da bu risklerin tümü yok edilemez. Üstelik sütü kaynatınca hem protein yapısı bozulur hem de içerdiği vitaminler kaybolur. Bu nedenle sütü hızlıca ısıtıp, hızlıca soğutmak yani pastörize etmek çok önemlidir.

Sütaş, sütü kaynatmaz, pastörize eder. Gerekli tüm analizler yapılarak onaylanmış sağlıklı sütleri 12 sn’de 76 C’ye ısıtıp, soğutarak pastörize eder. Böylelikle tüm zararlı mikroorganizmalar ölürken, sütün tüm besleyici değeri korunur. Sütten almanız gereken faydalar sütün içinde kalır.

Bebekler için ne zaman yoğurt önerilir?
Bebeklerin mümkünse ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmeleri gerekmektedir. Altıncı aydan itibaren bebeğin gelişim için ihtiyaç duyduğu besin maddeleri arttıkça sindirimi kolay, besleyici özelliği yüksek ve bebeklerin bünyesine uygun başta yoğurt olmak üzere bazı ek besinler verilebilir.

Sütaş Babymix, Türkiye’de bebeklere özbebeklere özel probiyotik bebek yoğurdudur. İçerdiği probiyotik kültürler sayesinde bebeğinizin sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Sütaş Babymix’i, bebeğinize 6. aydan itibaren ek gıda olarak verebilirsiniz.

Sütaş’ın bebeklere özel yoğurdu var mı?
Sütaş Babymix, bebeğinizin sağlıklı gelişmesine yardımcı olan özel bir yoğurttur. İçerdiği probiyotik kültürler sayesinde bebeğinizin sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

Bebeklerin rahat sindirebilmesi için Sütaş Babymix’in içeriğindeki süt yağı ve laktoz düzenlenmiş, proteinler dengelenmiştir. Sütaş Babymix’i, bebeğinize 6. aydan itibaren ek gıda olarak verebilirsiniz.

Yoğurttan yoğurt mayalamak doğru mu?
Maya adını verdiğimiz yoğurt bakterilerinin de bir ömrü olduğu için eski yoğurtta bu faydalı bakteriler de artık ya ölmüş ya da işlevlerini büyük ölçüde kaybetmişlerdir. Bu nedenle eski yoğurdun maya olarak kullanılması durumunda yoğurtta bulunması gereken faydalı bakteri sayısına ulaşılamaz.

Evde yaptığımız yoğurt su salarken ambalajlı yoğurt nasıl oluyor da su salmıyor?
Ambalajlı yoğurt da su salar. Ancak, ambalajlı yoğurt üretiminde sütün uygun koşullarda buharlaştırılarak yoğunlaştırılması sayesinde, içerdiği tüm besin değerlerinin oranı arttığı için ev yoğurdundan daha kıvamlı bir yapıya sahiptir ve bu nedenle daha az ve yavaş su salar.

Yoğurt mayası ve yoğurt kültürü arasında ne fark vardır?
Yoğurt mayası ve kültürü aynı şeydir. Yoğurt mayası olarak bilinen canlı bakteriler bilim dünyasında yoğurt kültürü olarak adlandırılır.

Yoğurdu homojenize etmek ne demektir? Yoğurt homojenize edilince yoğurt vasfını kaybediyor mu?
Sütün içinde bulunan süt yağı tanecikleri sütün üzerinde birikerek kaymak yapar. Bu yağ taneciklerini sütün her tarafına yayma işlemine “Homojenizasyon” denir. Homojonize sütten yapılan yoğurtlarda süt yağı tanecikleri yoğurdun her tarafına eşit miktarda dağılmış olur, yoğurdun üzerinde kaymak oluşturmaz. Homojenize edilmemiş sütten yapılan yoğurtlar kaymaklı yoğurttur. Homojenizasyon işlemi yoğurdun, doğallığını ve yoğurt vasfını kesinlikle bozmayan, tamamen fiziksel yani mekanik bir uygulamadır.

Üyelik Şartları

Aşağıdaki metinde yazılı bulunan ve Sutas.com.tr kullanım şartları, gizlilik ve telif hakları ile ilgili size bilgi veren metni okumanız gerekmektedir.

Bu şartları kabul etmeniz halinde sizden beklenen, ister üye olarak ister konuk olarak anlaşmaların şartlarına uymanızdır. Sitemizden faydalanmaya başlamadan önce sizden ne gibi bilgiler istendiğini ve bunların ne amaçla istendiğini anladığınızdan emin olmanız sizin yararınızadır.

Sutas.com.tr sitesinin tüm hakları, Sütaş'a aittir. Site içeriğindeki tüm malzemeler uluslararası telif hakları ve ticari marka kanunları tarafından korunmaktadır. Kod ve yazılım da dahil olmak üzere, site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, doküman, fotoğraf, resim, ses, işaret vesaire fikir ürünleri Telif Hakları ile ilgili yasal mevzuat uyarınca korunmakta olup, Sütaş'ın yazılı izni olmadıkça bu sitedeki hiç bir malzemeyi değiştiremez, çoğaltamaz, yeniden yayımlayamaz ya da dağıtamazsınız. Sutas.com.tr’de yer alan yazı, makale, görüntü, doküman, fotoğraf, resim, ses materyallerini Sutas.com.tr sitesine bağlı kaldığınız süre boyunca kullanma hakkına sahipsiniz.

Sutas.com.tr, üçüncü şahıslar tarafından idare edilen İnternet sitelerine bağlantılar ve yönlendiriciler de sağlamaktadır. sutas.com.tr, bu üçüncü şahıs sitelerindeki bilgileri, ürünleri ve hizmetleri hiçbir şekilde işletmemekte ya da denetlememektedir. Sutas.com.tr kanalı ile bağlandığınız diğer sitelerde yayınlanan içerik ve sorunlar bağlanılan sitenin sorumluluğu altındadır. Bağlanılan sitelerdeki içerikler ve sorunlar nedeniyle Sutas.com.tr'ye sorumluluk yüklenilemez, yöneltilemez.

Sutas.com.tr, malzemelerinin kullanımından ya da kullanılamamasından kaynaklanabilecek doğrudan veya dolaylı sonuçların yol açabileceği hiçbir zarardan sorumlu değildir. Bu anlaşma, Sutas.com.tr tarafından, herhangi bir anda, önceden uyarı yapılmaksızın bitirilinceye kadar geçerlidir. Bilgisayarınıza indirdiğiniz malzemelerle ilgili size getirilen kısıtlamalar ve bu anlaşmada sayılan sorumlulukların reddi ve sınırlanması devam edecektir.

Sutas.com.tr, gizlilik haklarınıza önem verdiği için, aşağıda belirtilen şu ilkelere uyar: Kişisel bilgileriniz gerektiğinde bunu açıkça sorarız. Sutas.com.tr'nin yeni özellikleri, hizmetleri ya da ürünleri hakkında size zaman zaman bilgi gönderebiliriz fakat kişisel bilgilerinizi kesinlikle üçüncü şahıslarla paylaşmaz ve açıklamayız. Eğer bu ilkelerimiz hakkında sorularınız varsa, lütfen tuketici@sutas.com.tr adresine elektronik posta yoluyla gönderiniz.

Bu anlaşma, T.C. yasalarına uygun olarak, hiçbir yasal tezata yer verilmeden yürütülecektir. Eğer bu anlaşmanın herhangi bir maddesi, yasadışı, geçersiz ya da herhangi bir nedenden ötürü yasal açıdan uygulanamaz durumdaysa, o halde söz konusu madde bu anlaşmadan çıkarılabilir sayılacak ve geriye kalan maddelerin geçerliliğini ve yasal açıdan uygulanabilirliğini etkilemeyecektir.