SELECT YOUR LANGUAGE

Yoğurt beslenme kültürümüzün eşsiz benzersiz bir gıdası, sofralarımızın baş tacı, sağlıklı yaşamın olmazsa olmazıdır. Yoğurt, Türk ve Anadolu kültürünün insanlığa armağanıdır. Sütaş’ın yoğurda olan sevgisini, bu mucizevi gıdaya verdiği değeri ve gösterdiği özeni sizlerle paylaşmayı, kamuoyunu yoğurtla Sütaş’ın nasıl yoğurt yaptığıyla ilgili bilgilendirmeyi, işimizin doğasından gelen bir sorumluluk olarak görüyoruz.

Yoğurt iyi olsun isterseniz, Sütaş gibi yapmalı.

Lütfen izlemek istediğiniz filmle ilgili görselin üzerine tıklayın.

  • Yoğurdun içeriği nedir?

  • Yoğurdun kıvamı nereden gelir?

  • Yoğurdun faydasını nasıl korur?

  • Yoğurdu nasıl mayalar?
Çiftlikten Sofralara Sütaş Yoğurt...
%100 Doğal Sütaş Yoğurdun “Çiftlikten Sofralara” yolculuğuna katılmak için lütfen, filmle ilgili görsele tıklayın.

  • Sütaş Yoğurt
Bunları Biliyor musunuz?
Yoğurt hakkında merak edilen soruların cevaplarını izlemek için lütfen aşağıdaki videoların üzerine tıklayın.

  • Yoğurdun kıvamı nereden gelir?

  • Yoğurdun mayası nasıl olmalı?
Merak Ettikleriniz
Yoğurt hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarına Sütaş güvencesiyle ulaşın.


Sütaş Yoğurt’un içinde ne var?
Sütaş Yoğurt, sadece taze süt ve taze maya içerir. İçinde hiçbir koruyucu, hiçbir kıvam arttırıcı, hiçbir katkı maddesi yoktur.

Sütaş, yoğurdun sütünü nasıl hazırlar?
Sütaş, yoğurdun sütünü pastörize eder, kaynatmaz. Gerekli tüm analizler yapılarak onaylanmış sütleri öncelikle pastörize eder. Yani 12 saniyede hızlıca ısıtıp, hızlıca soğutur. Böylelikle tüm zararlı mikroorganizmalar ölürken, sütün besleyici değeri korunur. Sütü kaynatarak zararları mikroorganizmaların tümünü öldüremezsiniz. Üstelik sütü kaynatınca protein ve vitaminlerin önemli bir kısmını da kaybedersiniz.

Sütaş, yoğurdu nasıl mayalar?
Sütaş, yoğurt yaparken her seferinde taze ve canlı maya kullanır. Mayanın özünü ve dengesini korur.

Yoğurt mayasını 2 faydalı bakteri (S. thermophilus , L. bulgaricus) oluşturur. Yoğurdun kıvamının yerinde olması ve yoğurttan beklenen faydayı almanız için bu bakterilerin yeterli sayıda olması, canlı ve güçlü olması, aralarındaki dengenin korunması gereklidir. Yoğurttan yoğurt mayaladığınızda ise mayanın güç ve canlılığını sağlayamazsınız, yeteri kadar yoğurt bakterisi oluşturamazsınız ve bakteriler arasındaki dengeyi koruyamazsınız. Ayrıca dışardan çürükçül bakterilerin bulaşmasını da engelleyemezsiniz. Bu nedenle yoğurt yeterince kıvamlı olmaz, çabuk ekşir, bozulur. Yoğurttan yeterince probiyotik fayda alamazsınız.

Sütaş Yoğurt’un kıvamı nereden gelir?
1 kg Sütaş Yoğurt en az 1,5 lt sütten elde edilir. Sütaş, özel teknolojisi ile sütün içindeki suyu düşük ısıda (65 C’yi geçmeden) buharlaştırır, sütü doğal yapısını ve besin değerini koruyarak yoğunlaştırır. Böylece yoğurdun kıvamıyla beraber, protein, yağ, mineral ve vitamin oranı da artmış olur.

Sütaş Yoğurt tazeliğini nasıl korur?
Yoğurdun dayanma süresini; kullanılan sütün kalitesi, mayanın tazeliği, zararlı bakterilere karşı hijyenin sağlanması ve tüketim anına kadar soğuk zincirinin korunması belirler.

Sütaş Yoğurt, analiz edilerek kalitesi onaylanmış sağlıklı, taze sütlerden üretilir. Her gün taze olarak hazırlanan, gücü ve dengesi kontrol edilmiş maya ile mayalanır. Filtre edilerek zararlı mikroorganizmalardan arındırılmış steril hava koşulları ve hijyenik ortamda paketlenerek tek tek el değmeden üretilir. Daha sonra 4°C’de soğutulup dinlendirilir. Rotası ve ısısı izlenen soğutuculu araçlarla satış noktalarına ulaştırılır. Soğutucuda 8 °C’nin altında korunan Sütaş Yoğurt raf ömrü boyunca tazeliğini ve lezzetini korur.

Sütaş Yoğurt hangi sütten yapılıyor?
Pastörize sütten yapılır. 'Çiftlikten Sofralara' iş modeli ile ineklerimizin beslenmesinden başlayıp sofralarımıza kadar uzanan süreci özenle yönetiyor ve denetliyoruz. İneklerimiz, sağlıklı yem bitkileri ve kendi tesislerimizde ürettiğimiz doğal yemlerle besleniyor, doğalarına uygun çiftlik ortamında yaşıyorlar. Böylece, sağlıklı ineklerden, besin değeri yüksek, kaliteli süt elde ediyoruz. Mutlu ineklerimizin taptaze sütleri, doğal ve lezzetli ürünlerimizin en önemli güvencesini oluşturuyor.

Sütaş Yoğurt’un raf ömrü ne kadardır?
Sütaş Yoğurt’un raf ömrü;
• Sütaş Kaymaklı Yoğurt için 16 gün,
• Sütaş Kaymaksız Yoğurt için 22 gündür.
Sütaş, raf ömrü sürelerinin açıkça anlaşılması için ambalajlarına son kullanma tarihi ile beraber üretim tarihini de şeffaf biçimde yazmaktadır.

Sütaş Kaymaklı Yoğurt’un kaymağı nasıl yapılıyor? Nasıl bu kadar kalın oluyor?
Sütaş Yoğurt'un kaymağı, sütün mayalandıktan sonra yoğurt olana kadar geçen sürede süt yağının yüzeyinde toplanmasıyla oluşur. Katılaştıktan sonra hızla soğutulan yoğurdun kaymağı sertleşerek son halini alır. Bunun dışında herhangi bir işlemin uygulanmasına, kaymak ya da benzeri bir şey katılmasına, eklenmesine gerek yoktur. Yoğurdun kaymağının kalınlığı yoğurdun içindeki sütün yağ miktarı ile ilgilidir. Süt yağı miktarı arttıkça kaymak kalınlaşır.

Sütaş Yoğurt yoğurttan mı mayalanıyor?
Sütaş Yoğurt yoğurttan mayalanmıyor, her seferinde canlı, taze ve kaliteli doğal maya ile yapılıyor.

Tüm canlılar gibi yoğurt mayasının da bir yaşam döngüsü vardır. Onlar da diğer canlılar gibi doğarlar, gelişirler, ürerler ve olgunluk evresinden sonra ölürler. Daha önce yapılmış bir yoğurttan mayalanan yoğurtlar, yoğurdun faydasını yaratan en temel unsurlardan olan canlı, taze ve yararlı iki yoğurt bakterisini yeterli sayıda içermeyebilir.

Sütaş Yoğurt helal gıda mıdır?
Evet, helal gıdadır. Sütaş Entegre Süt Üretim Tesisleri, Türk Standartları Enstitüsü'nün Helal Gıda Sertifikasına sahiptir.

Ambalajlı yoğurt küflenir mi?
Ambalajlı yoğurt da küflenebilir; ambalajı açıldıktan sonra, bulunduğu ortamdaki mikroorganizma yoğunluğuna, bulunduğu ortam sıcaklığına ve bu ortamda kalış süresine bağlı olarak, yüzeyinden başlamak üzere küflenme görülebilir.

Ev yapımı yoğurt mu ambalajlı yoğurt mu daha sağlıklıdır?
Ev yapımı yoğurt kesinlikle daha sağlıklı değildir. Evde yoğurt mayalandığında yoğurttan beklenen probiyotik fayda alınamaz. Yoğurt mayasını 2 faydalı bakteri (S. thermophilus, L. bulgaricus) oluşturur. Yoğurdun probiyotik fayda sağlayabilmesi için;

1- bu bakterilerin yeterli sayıda olması,

2- canlı ve güçlü olması,

3- aralarındaki dengenin korunması gereklidir.

Bu koşullar evde yoğurt mayalarken sağlanamaz. (Yoğurttan yoğurt mayalandığında yeteri kadar yoğurt bakterisi oluşmaz. Bu bakteriler canlı ve güçlü olmaz ve bakteriler arasındaki denge korunamaz) Ayrıca dışardan çürükçül bakterilerin bulaşması da engellenemez. Bu nedenle yoğurt çabuk ekşir ve bozulur.

Sütaş, yoğurt yaparken her seferinde taze ve canlı maya kullanır. Mayanın özünü ve dengesini korur. Böylece yoğurttan beklenen probiyotik faydayı tam alabilirsiniz.

Çiğ sütü kaynatarak güvenli hale getirebilir miyiz ?
Çiğ sütü kaynatarak güvenli hale getiremeyiz çünkü çiğ süt iki temel risk barındırır;

1- hayvandan insana geçen tüberküloz, brusella gibi hastalık yapıcı mikropları;

2- hayvandan süte geçen antibiyotik kalıntısı ve toksik maddeler gibi unsurları içerip içermediği bilinemez

Çiğ süt kaynatılsa da bu risklerin tümü yok edilemez. Üstelik sütü kaynatınca hem protein yapısı bozulur hem de içerdiği vitaminler kaybolur. Bu nedenle sütü hızlıca ısıtıp, hızlıca soğutmak yani pastörize etmek çok önemlidir.

Sütaş, sütü kaynatmaz, pastörize eder. Gerekli tüm analizler yapılarak onaylanmış sağlıklı sütleri 12 sn’de 76 C’ye ısıtıp, soğutarak pastörize eder. Böylelikle tüm zararlı mikroorganizmalar ölürken, sütün tüm besleyici değeri korunur. Sütten almanız gereken faydalar sütün içinde kalır.

Bebekler için ne zaman yoğurt önerilir?
Bebeklerin mümkünse ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmeleri gerekmektedir. Altıncı aydan itibaren bebeğin gelişim için ihtiyaç duyduğu besin maddeleri arttıkça sindirimi kolay, besleyici özelliği yüksek ve bebeklerin bünyesine uygun başta yoğurt olmak üzere bazı ek besinler verilebilir.

Sütaş Babymix, Türkiye’de bebeklere özbebeklere özel probiyotik bebek yoğurdudur. İçerdiği probiyotik kültürler sayesinde bebeğinizin sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Sütaş Babymix’i, bebeğinize 6. aydan itibaren ek gıda olarak verebilirsiniz.

Sütaş’ın bebeklere özel yoğurdu var mı?
Sütaş Babymix, bebeğinizin sağlıklı gelişmesine yardımcı olan özel bir yoğurttur. İçerdiği probiyotik kültürler sayesinde bebeğinizin sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

Bebeklerin rahat sindirebilmesi için Sütaş Babymix’in içeriğindeki süt yağı ve laktoz düzenlenmiş, proteinler dengelenmiştir. Sütaş Babymix’i, bebeğinize 6. aydan itibaren ek gıda olarak verebilirsiniz.

Yoğurttan yoğurt mayalamak doğru mu?
Maya adını verdiğimiz yoğurt bakterilerinin de bir ömrü olduğu için eski yoğurtta bu faydalı bakteriler de artık ya ölmüş ya da işlevlerini büyük ölçüde kaybetmişlerdir. Bu nedenle eski yoğurdun maya olarak kullanılması durumunda yoğurtta bulunması gereken faydalı bakteri sayısına ulaşılamaz.

Evde yaptığımız yoğurt su salarken ambalajlı yoğurt nasıl oluyor da su salmıyor?
Ambalajlı yoğurt da su salar. Ancak, ambalajlı yoğurt üretiminde sütün uygun koşullarda buharlaştırılarak yoğunlaştırılması sayesinde, içerdiği tüm besin değerlerinin oranı arttığı için ev yoğurdundan daha kıvamlı bir yapıya sahiptir ve bu nedenle daha az ve yavaş su salar.

Yoğurt mayası ve yoğurt kültürü arasında ne fark vardır?
Yoğurt mayası ve kültürü aynı şeydir. Yoğurt mayası olarak bilinen canlı bakteriler bilim dünyasında yoğurt kültürü olarak adlandırılır.

Yoğurdu homojenize etmek ne demektir? Yoğurt homojenize edilince yoğurt vasfını kaybediyor mu?
Sütün içinde bulunan süt yağı tanecikleri sütün üzerinde birikerek kaymak yapar. Bu yağ taneciklerini sütün her tarafına yayma işlemine “Homojenizasyon” denir. Homojonize sütten yapılan yoğurtlarda süt yağı tanecikleri yoğurdun her tarafına eşit miktarda dağılmış olur, yoğurdun üzerinde kaymak oluşturmaz. Homojenize edilmemiş sütten yapılan yoğurtlar kaymaklı yoğurttur. Homojenizasyon işlemi yoğurdun, doğallığını ve yoğurt vasfını kesinlikle bozmayan, tamamen fiziksel yani mekanik bir uygulamadır.

Sütaş Yoğurt’un Hikayesi
"Sütaş yoğurdu nasıl yapıyor?" Lütfen okumak için kitapçığın üzerine tıklayın.

  • SİZLER İÇİN;
    Çiftlikten sofralara Sütaş Yoğurt’un hikayesini anlatan kitabı sizler için hazırladık.

  • ÇOCUKLARINIZ İÇİN;
    Doğal lezzetlerimizin çiftlikten sofralara yolcuğunu eğlenceli bir dille anlatan bir masal kitabı hazırladık.
Bu bölüme eklenmesini istediğiniz sorular olması halinde lütfen
Sütaş Danışma Hattı’nı arayarak (444 4 788) ya da iletişim formunu doldurarak bize ulaşın.
İletişim formuna ulaşmak için lütfen buraya tıklayın.

Üyelik Şartları

Aşağıdaki metinde yazılı bulunan ve Sutas.com.tr kullanım şartları, gizlilik ve telif hakları ile ilgili size bilgi veren metni okumanız gerekmektedir.

Bu şartları kabul etmeniz halinde sizden beklenen, ister üye olarak ister konuk olarak anlaşmaların şartlarına uymanızdır. Sitemizden faydalanmaya başlamadan önce sizden ne gibi bilgiler istendiğini ve bunların ne amaçla istendiğini anladığınızdan emin olmanız sizin yararınızadır.

Sutas.com.tr sitesinin tüm hakları, Sütaş'a aittir. Site içeriğindeki tüm malzemeler uluslararası telif hakları ve ticari marka kanunları tarafından korunmaktadır. Kod ve yazılım da dahil olmak üzere, site içeriğindeki tüm materyaller, yazı, makale, görüntü, doküman, fotoğraf, resim, ses, işaret vesaire fikir ürünleri Telif Hakları ile ilgili yasal mevzuat uyarınca korunmakta olup, Sütaş'ın yazılı izni olmadıkça bu sitedeki hiç bir malzemeyi değiştiremez, çoğaltamaz, yeniden yayımlayamaz ya da dağıtamazsınız. Sutas.com.tr’de yer alan yazı, makale, görüntü, doküman, fotoğraf, resim, ses materyallerini Sutas.com.tr sitesine bağlı kaldığınız süre boyunca kullanma hakkına sahipsiniz.

Sutas.com.tr, üçüncü şahıslar tarafından idare edilen İnternet sitelerine bağlantılar ve yönlendiriciler de sağlamaktadır. sutas.com.tr, bu üçüncü şahıs sitelerindeki bilgileri, ürünleri ve hizmetleri hiçbir şekilde işletmemekte ya da denetlememektedir. Sutas.com.tr kanalı ile bağlandığınız diğer sitelerde yayınlanan içerik ve sorunlar bağlanılan sitenin sorumluluğu altındadır. Bağlanılan sitelerdeki içerikler ve sorunlar nedeniyle Sutas.com.tr'ye sorumluluk yüklenilemez, yöneltilemez.

Sutas.com.tr, malzemelerinin kullanımından ya da kullanılamamasından kaynaklanabilecek doğrudan veya dolaylı sonuçların yol açabileceği hiçbir zarardan sorumlu değildir. Bu anlaşma, Sutas.com.tr tarafından, herhangi bir anda, önceden uyarı yapılmaksızın bitirilinceye kadar geçerlidir. Bilgisayarınıza indirdiğiniz malzemelerle ilgili size getirilen kısıtlamalar ve bu anlaşmada sayılan sorumlulukların reddi ve sınırlanması devam edecektir.

Sutas.com.tr, gizlilik haklarınıza önem verdiği için, aşağıda belirtilen şu ilkelere uyar: Kişisel bilgileriniz gerektiğinde bunu açıkça sorarız. Sutas.com.tr'nin yeni özellikleri, hizmetleri ya da ürünleri hakkında size zaman zaman bilgi gönderebiliriz fakat kişisel bilgilerinizi kesinlikle üçüncü şahıslarla paylaşmaz ve açıklamayız. Eğer bu ilkelerimiz hakkında sorularınız varsa, lütfen tuketici@sutas.com.tr adresine elektronik posta yoluyla gönderiniz.

Bu anlaşma, T.C. yasalarına uygun olarak, hiçbir yasal tezata yer verilmeden yürütülecektir. Eğer bu anlaşmanın herhangi bir maddesi, yasadışı, geçersiz ya da herhangi bir nedenden ötürü yasal açıdan uygulanamaz durumdaysa, o halde söz konusu madde bu anlaşmadan çıkarılabilir sayılacak ve geriye kalan maddelerin geçerliliğini ve yasal açıdan uygulanabilirliğini etkilemeyecektir.