PROBİYOTİKLER NASIL ÇALIŞIR?
Probiyotikler yeterli miktarda alındığında sağlığa faydalı olabilen canlı mikroorganizmalardır.
Probiyotik faydalardan bahsedilmesi için, probiyotik üründe yüksek miktarda (10⁴ kob*/g) probiyotik maya bulunması ve bu mayaların raf ömrü sonuna kadar canlı kalması gereklidir. (kob: koloni oluşturma birimi)
Sindirim, Yovita'nın üstün lezzetiyle ağızdan başlar.
Yovita'daki probiyotik mayalar mideden geçerken canlı kalırlar. Çünkü mide ve safra asitlerine dayanıklı olup 37°C'de yüksek üreme özelliği sağlarlar.
Probiyotik maya Acidophilus ince bağırsağın dengesi için gereklidir.
Probiyotik maya Bifidus ise kalın bağırsağın sağlıklı görev yapması için gereklidir.
Yovita'daki 2 doğal probiyotik maya ve doğal lif mükemmel bir harmoni içinde birlikte çalışarak sinbiyotik bir dayanışma gösterirler; yani birlikte daha faydalı olurlar.
Yovita'nın içerdiği doğal lif (prebiyotik=inülin) dost mayaların sindirim sistemine nakline, orada tutulmalarına, canlı kalıp beslenmelerine destek verir.
Prebiyotikle desteklenmeyen probiyotiklerin aktiviteleri depolama şartları ve sindirim sistemi boyunca yaptıkları seyahat sebebiyle azalabilir. Doğal lif yoğurttaki kalsiyum gibi minerallerin bağırsaklardan emilimini artırır. Böylece kemik erimesi (osteoporoz) gelişimini önlemeye yardımcı olduğu ve formda kalmaya destek verebildiği bilinmektedir.
Doğal probiyotik mayalar zararlı bakterileri kontrol altında tutar, üremelerini durdurur, onların yerine geçerek vücuttan atılmalarını sağlarlar.