Çiğ Süt Kaynatılarak Güvenli Hale Getirilebilir mi?
"Çiğ süt kaynatılarak güvenli hale getirilemez. Çiğ süt hayvandan süte geçen iki temel risk barındırır;
1- Tüberküloz, brusella gibi hastalık yapıcı mikroplar.
2- Antibiyotik kalıntısı ve toksik maddeler gibi unsurlar.
Çiğ süt kaynatılsa da bu risklerin tümü yok edilemez. Üstelik sütü kaynatınca hem protein yapısı bozulur hem de içerdiği vitaminler kaybolur. Bu nedenle sütü hızlıca ısıtıp, hızlıca soğutmak yani pastörize etmek çok önemlidir.
Sütaş, yoğurt yaparken gerekli tüm analizler yapılarak onaylanmış sütleri pastörize eder, kaynatmaz. Yani saniyeler içinde ısıtıp, soğutur. Böylelikle tüm zararlı bakteriler yok olurken, sütün besin değeri korunur, faydası içinde kalır."
Yoğurt ile ilgili diğer konular
Ürünler | Yoğurt
Evde Yapılan Kaymaksız Yoğurt Su Salarken Ambalajlı Yoğurt Nasıl Su Salmıyor?
CEVABI GÖR
Ürünler | Yoğurt
Evde Yapılan Kaymaklı Yoğurt Su Salarken Ambalajlı Yoğurt Nasıl Su Salmıyor?
CEVABI GÖR